bu konu oks ve öss sisteminde yaptığım araştırmalar için açıldı::::
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
09 Eylül 2010, 11:50:51

Reklamlar

Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: bu konu oks ve öss sisteminde yaptığım araştırmalar için açıldı::::  (Okunma Sayısı 8305 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye ID: 80

Kayıt tarihi 10 Haziran 2008, 15:40:38

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #15 : 26 Temmuz 2008, 17:25:57 »

hürriyet anadolu lisesi

İsmini içerisinde bulunduğu Hürriyet semtinden alan lisemiz,1973-1974 öğretim yılında ahşap bir binada ortaokul olarak eğitime açılmış olup 1987-1988 öğretim yılında 24.9.1987 gün ve 25487 sayılı makam onayı ile beş katlı yeni binasında lise olarak hizmetine devam etmektedir.

Şu anda iki binadan oluşan okulumuzda;36 derslik,1 Fen laboratuarı,2 öğrenci kantini,1 gösteri salonu,1 adet çok amaçlı salonla birlikte 1 bilgisayar odası bulunmaktadır.

2005/2006 öğretim yılında Anadolu Lisesi olmuştur.

Facebook'da Paylaş
imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #16 : 26 Temmuz 2008, 18:39:39 »

#
atatürk anadolu lisesi

#
Gaziakdemir Mahallesi, Kültürpark bitişiğindeki 16.000 m2 arazi üzerine kurulu okulumuzun Eğitim ve Öğretime başlama yılı 1961’dir. Bursa’nın tarihçe olarak 3. Lisesidir.

#
1995 yılında yabancı dil ağırlıklı lise kısmı da açılan Atatürk Lisesi; 2005/2006 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Lisesi statüsüne dönüşmüştür.

#
1961"den beri  Bursa ve Türkiye eğitimine hizmet veren okulumuz, yetiştirdiği binlerce öğrenci ile Bursa Eğitiminde önemli bir yer edinmiştir. 1990/1991 öğretim yılında ÖSS´de Türkiye 1. si çıkaran okulumuz, 2005 ÖSS de Yabancı Dil Türkiye 2.si çıkararak başarısını tekrar etmiştir.

#
Okulumuzun sayısal başarıları yanında iyi insan iyi yurttaş yetiştirme çabaları aralıksız devam etmektedir. İnsan olmanın her şeyden önemli olduğunun bilincindeyiz. Misyon olarak; “Düşünen, verimli, üretken ve buna uygun davranan insan olmak için varız” ilkesini benimsemiştir. Vizyon Olarak; “Tek rakibim Atatürk Lisesi öğrencileri” dir düsturu.

#
Gelecek yıllar içerisinde Genel Lise ve yabancı Dil Ağırlıklı Lise kısımlarını tasfiye edecek olan okulumuz Türkiye´nin ilk 10 Anadolu Lisesi içinde olmayı hedeflemiştir. İki ana eğitim binası, laboratuar, kitaplık, müzik amfisi, kantin ve yemekhane bölümleri ile spor salonu binalarını içine alan üçlü bir yerleşkeye sahiptir.
#
Spor, Sanat ve Kültür alanlarında yoğun çalışmaları olan okulun bütün spor alanlarında ulusal düzeyde başarıları vardır.
#
TKY-OGYE çalışmaları ile gelişim ve değişim takip edilmektedir.Okulumuzun stratejik planı da yapılmıştır.
#
Eğitim Öğretim çalışmaları planlı bir şekilde yürütülmekte olup, öğretim yılı başında Kültür, Sanat, Spor planı olarak düzenlenmektedir. Konumunda uzman kişiler, rehberlik servisi koordinesinde öğrenci ve velilere konferanslar ve bilgilendirme toplantılar düzenlemektedirler.
imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #17 : 26 Temmuz 2008, 23:44:00 »

gazi anadolu lisesi

05.10.1994 tarihinde velilerin teşebbüsü ile Nilüfer 5.Anadolu Lisesi olarak  açılmış ve aynı yıl Eğitim-Öğretime başlamıştır.Okulumuzu işadamı Hüseyin SİLAHÇI, kaba inşaatının yapımına katkıda bulunmak üzere babasının adına Hüsamettin SİLAHÇI Anadolu Lisesi adı altında yaptırmakta iken 02.06.1995 yapımına son verilmiş, 1996 yılı Ekim ayında ihale edilerek Devlet Yatırım Programı ile 1050 Konutlar bölgesi Akpınar Mahallesi�nde 1997 yılı Eylül ayında tamamlanarak 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılına kendi binasında başlamıştır.1994-1997 yılları içerisinde ilk olarak Milli Piyango Anadolu Lisesi, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi ve Karamehmet İlköğretim Okulu bünyesinde Nilüfer 5.Anadolu Lisesi, Osmangazi Anadolu Lisesi, Hüsamettin Silahçı Anadolu Lisesi ve son olarak Okul Müdürü Cafer GENÇ�in 09.10.1996 tarih ve 322/290 sayılı teklifleri ve İl Milli Eğitim Komisyonu�nun 1996/6 sayılı kararı ile ismi �Gazi Anadolu Lisesi� olmuştur.Halen okulun müdürü olan Cafer GENÇ ilk müdürü olup, ilk Müdür Başyardımcısı olan Oğuz ÖNER'in emekli olmasından sonra Can CAN Müdür Başyardımcısı olarak görevine devam etmektedir.1998-1999 yıllarında Okul Müdürlüğü�ne Mehmet ŞENGEZER vekalet etmiştir.
imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #18 : 26 Temmuz 2008, 23:45:55 »

ulubatlı hasan anadolu lisesi

Okul, adını İstanbul’un Fethindeki kahramanlığıyla tarihe geçen Ulubatlı Hasan’dan almıştır.

1988-1989 öğretim yılında 3 Hazırlık sınıfıyla Akıncı Türk İlköğretim Okulu binasında eğitim-öğretime başlamıştır. 1991-1992 öğretim yılında “Selçuk Hatun İlköğretim Okulu” olarak yapılan binaya geçici olarak taşınan okul, bugünkü kendi binasına 1993-1994 öğretim yılı başında geçmiştir. UHAL'da gündüzlü – karma ve tam gün eğitim yapılmaktadır.
imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #19 : 27 Temmuz 2008, 09:19:38 »

gemlik celal bayar anadolu lisesi

Gemlik Celâl Bayar Anadolu Lisesi, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 05.09.1991 gün ve 503.E.Ö.Ö.İş.Fen.91/21244 sayılı makam onayı  1991-1992 öğretim yılında öğretime başlamıştır. İlk olarak Gemlik Lisesi binasında bir yıl, ikinci olarak Gemlik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında  iki yıl, üçüncü olarak Cumhuriyet İlköğretim okulu binasında üç yıl olmak üzere ilk 7 yıl farklı okullarda eğitim ve öğretime devam etmiştir. Okul inşaatının tamamlanması üzerine 1997-1998 eğitim ve öğretim yılında  kendi binasına taşınmış ve bu tarihten itibaren okul idaresinin Okul Aile Birlikleriyle yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucunda okulun iç donanımı en güzel şekilde tamamlanmıştır. Okulumuzun sahip olduğu seviyeye gelmesinde okul  yönetiminin,öğretmenlerinin ve velilerin katkıları büyüktür.

Okulumuz özellikle kendi binasına taşındığı günden beri her geçen gün artan eğitim kalitesi ve sahip olduğu  fiziki yapı ve gelişen  donanımlarıyla gerek ilçemizin gerekse Bursa ilimizin en seçkin okulları arasında yer almıştır.

Okulumuzun ÖSS’de her zaman  Bursa ve Türkiye ortalamasının üzerinde yer almıştır. 2006 ÖSS’de   429   Anadolu lisesi arasında 57.  olmuş ve  her yıl Bursa ve Türkiye ortalamasının üzerinde yer almayı başarmıştır.

Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi ÖSS sonuçlarında elde ettiği bu başarılarının yanı sıra kompozisyon,şiir ve genel kültür gibi kültürel yarışmalar ile futbol, voleybol, basketbol ve kros gibi spor dallarında ilçe ,il ve Türkiye çapında elde ettiği  dereceler,müzik organizasyonlarındaki başarıları,yıl içerisinde okul salonunda  tertiplediği çok sayıdaki toplantı ve seminerler, sene sonunda sahneye konulan müzik ve şiir dinletileri,ülkemizin en seçkin üniversitelerine ve tarihi mekanlara düzenlenen gezileri,okul içinde düzenlenen bilim,teknoloji ve resim sergileri,sınıflar arası yapılan spor karşılaşmalarıyla  sosyal,kültürel ve sportif faaliyetlerin içerisinde de başarıyla yer almaktadır.

Okulumuzun bu tarzdaki faaliyetlerine örnek olması açısından sadece 2006/2007 eğitim-öğretim döneminde elde ettiği bazı başarıları ve etkinliklerini kısaca şöyle sıralayabiliriz.

1)2007 Yılında Yerel Gündem 21’in düzenlediği "Kentimiz Geleceğimiz" yarışmasında 92 lise arasından    Bursa Üçüncülüğü

2)2007 Yılında Özlem Aris Turgut Özal konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye birinciliği.

3)2007 Liseler Arası Satranç Turnuvası Gemlik İlçe Birinciliği

4) 2007 Liseler Arası Voleybol Müsabakaları Bursa İl İkinciliği

5)2007 Masa Tenisi Bursa Beşinciliği

6)2007 Kız Voleybol Takımı Bursa Dördüncülüğü

7)2007 Sinem Korkmaz,Liseler Arası Müzik Yarışması En iyi kız solist Bursa İkincisi

8)2007 Koray Karbay, Bursa’da Liseler Arası Müzik Yarışması En İyi Enstrümanist Ödülü

9) 2007 Liseler Arası Müzik Yarışması ‘En iyi Orkestra’ dalında Bursa Dördüncülüğü

10 )2007 Tunahan Yıldız, Bocce Türkiye Sekizinciliği

11)2007 Liseler Arası Bilgi Yarışması Gemlik İlçe Birinciliği

12)2007 Liseler Arası Futbol Turnuvası Gemlik İlçe Birinciliği

13)Özlem Aris Siz Belediye Başkanı Olsaydınız Konulu Kompozisyon yarışmasında İlçe Birincisi

14)2007 Özlem ARİS: "Kadın" Konulu Kompozisyon Yarışması İlçe Birincisi

15)2007 Havva Nur Kara : Atatürk ve Gençlik Konulu Komp.Yarışması İlçe Birincisi

16)2007 Didem AKAR: ‘ Kadın" Konulu Kompozisyon Yarışması İlçe İkincisi

17)2007 Esra CANKURT :Verem Savaş Derneğinin açmış olduğu Komp.Yarışması Birincisi

18) 2007 Didem AKAR :‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konulu Komp.Yarışması İlçe Birincisi

19) 2007 Merve DEDE: İstiklal Marşını güzel okuma Yarışması İlçe Birincisi

20)2007 Özge AY ‘Siz Belediye Başkanı Olsaydınız’ Konulu Komp.Yarışması İlçe İkincisi

21) 2007 Didem AKAR ‘Siz Belediye Başkanı Olsaydınız’ Konulu Komp.Yarışması İlçe Üçüncüsü

22)2007 Zeynep DUYAR ‘Siz Belediye Başkanı Olsaydınız’ Konulu Komp.Yarışması İlçe Dördüncüsü

23) 2007Ayşe KÜÇÜKKUŞ ‘Siz Belediye Başkanı Olsaydınız’ Konulu Komp.Yarışması İlçe Beşincisi

DİĞER ETKİNLİKLERİMİZ

Okulumuz tarafından Kültür Merkezinde   düzenlenen Atatürk’ün Doğumunun 125.Yılı nedeniyle hazırlanan program,

Şiir ve Müzik Şölenimiz-,Okulumuz salonunda tertiplenen Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programımız Anma Prog.

Proje hazırlama,Bilim,Teknoloji ve Resim sergimiz-

Diyarbakır’daki 100 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardım organizasyonu-

Bursa,İstanbul,İzmir,Çanakkale,Ankara,İznik,Uludağ ve  Eskişehir gezileri

ODTÜ,İTU,İstanbul Ünv.,Dokuz Eylül,Ege,Eskişehir,Galatasaray ve Gazi üniversitelerinin yerinde tanıması

Bursa’da yapılan Müzik Yarışmasına 170, Kitap Fuarına 150, Bilgi Yarışmasına90 öğrenci ile katılımın  sağlanması-

Okulumuzda Meslek Tanıtım,Trafik Eğitimi,Uyuşturucunun Zararları, Sivil Savunmanın Önemi, ve 3.,Cumhurbaşkanı Celal 

Bayar gibi seminer ve toplantıların düzenlenmesi

Okulumuzun etkinlikleriyle ilgili yerel basında 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında 72 haber yayınlanmıştır.

2007-2008 öğretim yılı itibarıyla 4 idareci, 37 öğretmen, 1 sözleşmeli memur ve Okul Aile Birliği tarafından çalıştırılan 4 personel  ve 576 öğrenci ile eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.
imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #20 : 27 Temmuz 2008, 09:22:07 »

iznik anadolu lisesi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 04-08-1993 tarih 16503 sayılı kararı ile Endüstri Meslek Lisesi geçici binasında 1993-94 eğitim-öğretim yılı başında açılmış ve bu öğretim yılını burada tamamlamıştır.
      1994 Temmuz ayında İznik Lisesi üçüncü binasına taşınarak, 1994-95, 1995-96, 1996-97 eğitim-öğretim yıllarını burada tamamlamıştır.
      11072 m2  alan olarak tahsis edilen hazine arazisi üzerine 1038 m2 olarak inşa edilen okulumuz,1995 yılında planlamaya alınarak ihalesi yapılmıştır.
1997 Ağustos ayında okul inşaatı tamamlanmış, aynı ay içerisinde kendi binasına taşınmıştır.
      Öğrencilerimizin iyi bir eğitim ve öğretim yapabilmeleri için eğitim araç-gereç, sportif, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını en kısa sürede tamamlamıştır.
1999-2000 eğitim-öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.

imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #21 : 27 Temmuz 2008, 13:04:42 »

sedat karan anadolu lisesi

1991- 1992 Eğitim-Öğretim yılında 2 şube hazırlık sınıfında 72 (27 kız + 45 erkek) öğrenci ile Züferbey İlköğretim Okulu'nda eğitim öğretime başladı. 1993- 1994 eğitim-öğretim yılında Atatürk İlköğretim Okulu'na taşındık. 07 Nisan 1992 tarihinde temeli atılan kendi okulumuza 14 Kasım 1994 tarihinde taşındık.

Okulumuz 20004 m2 bahçeye sahiptir. Binamız ise zemin +4 kattan meydana gelmektedir. Binanın taban alanı 614 m2, kullanılabilir toplam alan 3070 m2'dir. Okulumuzun bahçesinde 1 futbol, 1 voleybol ve 2 tane de basketbol sahası vardır. Ayrıca okulumuzun bahçesinde değişik türde 300 civarında ağacımız bulunmaktadır. Bahçemizin muhtelif yerlerinde öğrencilerin oturabileceği beş kameriye ve bahçe duvarının kenarına sıralanmış on tane oturma yeri bulunmaktadır.

Okulumuzda eğitim-öğretim imkanları açısından 24 derslik, 1FKB laboratuarı, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 kütüphane ve 1 çok amaçlı salon mevcuttur. Öğretmenler odası, idare odaları, spor odası, rehberlik odası , fotokopi odası ve kantin gibi birimler eğitim-öğretimin hizmetinde yardımcı unsurlar olarak sayılabilir.

Personel kadromuzda ise 1 müdür, 1 müdür  baş yardımcısı , 2 müdür yardımcısı, 5 matematik, 1 felsefe, 5 edebiyat, 9 İngilizce, 3 tarih, 2 coğrafya, 2 fizik, 2 kimya, 2 biyoloji, 1 din kültürü ve ahlak bilgisi, 2 resim, 2 beden eğitimi, 1 müzik,1 rehber öğretmen,1 almanca, öğretmeni olmak üzere 4 idareci 39 öğretmen bulunmaktadır. 3 personelimiz (gece bekçisi, daktilo memuru, hizmetli) ise Okul Aile Birliği tarafından ücretli olarak çalıştırılmaktadır.

Okulumuza dışarıdan ise 1 fizik,1 milli güvenlik, 1 matematik olmak üzere toplam 3 öğretmen gelmektedir. Okulumuzdan çok sayıda öğretmenimiz de diğer okullarımıza gitmektedir.

Okulumuz sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Öğrencilerimiz 14 yılda il ve ilçe çapında çeşitli branşlarda 500 derece almıştır. Bu ödüller basketbol, futbol gibi sportif faaliyetlere ait olduğu gibi  şiir, kompozisyon  gibi alanlarda da çok sayıda ödülümüz vardır.

Okulumuz 1998 yılında ilk mezunlarımızı verdik. Bu güne kadar 1025 öğrencimiz mezun oldu. Mezunlarımızdan 884 kişi üniversiteye yerleşti. Biz bu başarımızı daha da yükseltmek için çabalıyoruz.       

Farklı bir açıdan bakacak olursak; Okulumuz mezunlarından 31 tane tıp doktoru, 6 tane eczacı,162 tane Ekonomi(İşletme,iktisat, ÇEKO, ekonometri), 3 tane gazeteci, 10 tane hemşire, 47 tane hukukçu, 25 tane kamu yönetimi mezunu, 142 tane lisans (4 yıllık çeşitli fakülteler) mezunu, 174 tane mühendis, 183 tane öğretmen,             23  tane veteriner ve 11 tane mimar kazandırdık Mustafakemalpaşa’mıza. 

Sedat Karan Anadolu Lisesi İlçe’mize doktorlar, mühendisler, eczacılar, avukatlar vb. gibi birçok meslekten bireyler kazandırmaya devam edecektir.
imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #22 : 27 Temmuz 2008, 13:07:44 »

bursa kız anadolu lisesi

Bursa'nın köklü eğitim kurumlarının başında ge­len Bursa Kız Lisesi, 1854'te kurulmuş. Osmanlı imparatorluğu'nda batılılaşma hareketlerinin hızlandı­ğı yıllarda kadınların da eğitimine önem verilmeye başlanmış. Türk toplumunda kız çocuklarının eği­timli olması adına bu tür okulların açıldığını görüyo­ruz. Bu günkü Kız Lisesi tarihi Mah­keme Hamamı karşısında tek katlı kagir bina olarak inşa edilmiştir. Ay­nı yıl Erkek Rüştiyesi (ortaokul) ola­rak kullanılmaya başlanmış, 1892'de Mülki idadisi (lise ) ile birleştirilmiş­tir. O dönemin Bursa'sında kız ço­cuklarının eğitimi için yapılan bu ça­balar dikkate değer doğrusu. Tanzimat’tan ve Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan hemen sonra kadınların ve kız ço­cuklarının eğitimi konusu Bursa'da da önem kazanmıştır. 1911 yılına gelindiğinde Kız Rüştiye (Malhatun) Mektebi adını almış. Elimizde bulu­nan kaynaklara göre kuzeye bakan bahçe tarafında iki dershaneli Numune-i Terakki adın­da bir özel okulun açıldığını biliyoruz. Yine o yılla­rın Bursa'sında özel bir okulun açılması da önemli bir gelişmedir. Bu özel okul Köse Nuri Efendi'ye ait­tir. Okulun, 1915 yılına kadar, Bursalılara eğitim ko­nusunda hizmet ettiği görülüyor. 1920 yılında kapa­tılan bu okul İsmail Hakkı Bey tarafından Kız Sana­yi Mektebi olarak tekrar eğitime başlamıştır. Hepi­mizin bildiği gibi Bursa yaklaşık iki yıl Yunan işgali altında kalmıştır. O acı günleri anlatan bir çok bel­ge bugün kitap halinde yayınlanmış ve arşivlerde sak­lanan facia fotoğrafları yavaş yavaş toplumun önüne serilmiştir, işte o yıllarda dahi eğitime ara veril­memeye çalışılmış, bu güç şartlarda dahi eğitimin önemi topluma anlatılmaya gayret edilmiştir, işgal sırasında Yunanlılar bu okulu hastane olarak kullan­mışlar. Yatılı talebeler, bugünkü müdür evinde kal­mış, bu evin karşısındaki binada da eğitim görmüşlerdir. Bu olumsuz şartlar altında gizlice yürütül­meye çalışılan eğitim faaliyetleri, Yunanların Bursa'yı terkinden sonra rahat ve özgürce yapılmaya baş­lanmıştır. O zaman adına Kız Muallim Mektebi den­diği biliniyor. 4 Ekim 1925 tarihinde Atatürk Bursa Kız Muallim Mektebi’ni ziyaret ederek burada bir müsamere izlemiştir. Muradiye semtinde bulunan "Bursa Ameri­kan Kız Koleji'nin 29 Ocak 1928 yı­lında Bakanlar Kurulu kararı ile kapatılması üzerine. Sonra­dan yerine Maarif Cemiyetine bağlı bir Kız Lisesi açı­lır. Kız Lisesi bu binada eğitim vermeye başlar. Muradiye semtindeki Kız Lisesi'nin ilk müdürü Türkiye'nin ilk kadın milletvekillerinden Fakihe Öymen'dir. Okul 1947 - 1948 öğretim yılına kadar Muradi­ye'deki binasında eğitim vermiş, daha sonra da günümüzdeki ye­rine taşınmıştır. 1931 yılında  Atatürk ve İnönü Kız Lisesi’ni  ziyaret etmişlerdir. 1949 yılı 26 Eylülünde Milli Eğitim Bakanlığınca adı Kız Lisesi olarak tescil edilmiştir. Yılların birikimi ile günümüzdeki Kız Lisesi'ne ula­şılmıştır. Bir çok Bursalı ailenin kız çocuklarını eğit­miş olan bu köklü kurum, neredeyse her Bursalı ai­lenin belleğine yer etmiştir. Çünkü uzun dönemler her Bursa ailesinden bir kişi Kız Liseli olurdu. Geç­mişi on yıllara dayanan bu eğitim kurumundan ün­lü isimler de yetişmiş ve halâ yetişmeye devam edi­yor. Örneğin: Atatürk'ün manevi kızı Prof. Dr. Afet inan, Prof. Dr. Afife Batur, Prof. Dr. Yıldız Aydın Avanoğlu, Kız Lisesi mezunlarındandır. Ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ da 1931 yılında Bursa Kız Muallim Mektebini bitirmiştir.

Günümüzdeki Kız Lisesi ; Yıkı­lan eski Kız Lisesi bi­nası aynen Erkek Lise­si'nin bugünkü tarihi binası gibiymiş (Atatürk'ün gelip ziyaret ettiği tarihi bi­na). Günümüzde­ki Kız Lisesi, geniş bir bahçe içinde oldukça hacimli binalardan oluşuyor. Hele bahçe­sinde bulunan iki tari­hi çeşmeyi görünce, dö­nemin mimari estetiğinden bir şeyler bulursunuz. Bahçede bakımlı çam ağaçlarının arasında dolaşmak insana haz verir.

Örneğin, voleybolda 18 yıl üst üste il şampiyonluğu, yine voleybolda Türkiye şampiyonluğu, atletizmde Türkiye birincilikleri, masa tenisinde dünya üçüncülüğü, 2000 yılında yüzmede Türkiye birinciliği bulunmaktadır.

Okulun kütüphanesi, ciddi şekilde düzenlenmiş. Yaklaşık 15 bin kitaba sahiptir. Kütüphanede Bursa ile ilgili önemli kitaplar bulunmaktadır. Yine kütüphanemizde  bulunan Osmanlıca kitapların tarihsel önemi büyüktür.

Okulun kantin ve kafeterya bölümü dışarıyı aratmayacak şekilde organize edilmiştir. Okulumuzda oluşturulan Müzede Okuldan mezun olan talebelerin kayıtlı olduğu tarihi defterler, anı fotoğrafları (örneğin; Atatürk'ün okulu ziyaretleri ile ilgili fotoğraf), fonograf, gramafon ve plakları, ölçüm aletleri, kıyafetler, ahşap masa ve sandalyeleri, müzik aletleri gibi eşyalar bulunmaktadır. Kız Lisesi'nde böyle bir müzenin bulunması kimliği açısından çok önemlidir.

Okulda eğitim görülen iki ana bina var.  A Blok (Eski  Bina) 1962 yılında; B Blok (Yeni Bina) 1970 yılında yapılmıştır. Okulda dersliğin yanında idari odalar, laboratuar, kültür-sanat mekanları, revir, yemekhane, konferans salonu vardır. Ayrıca okul gündüzlü ve yatılı olarak hizmet verdiği için, 284 kapasiteli yatılı bölümüne sahip.

Kız Lisesi'nin gurur kaynağı olan bando takımından söz etmek gerekirse Kız Lisesi Bandosu 120 kişilik kadrosu ile neredeyse büyük bir orkestra. Tamamı kız öğrencilerden oluşuyor. Okul etkinlikleri yanı sıra Bursa'nın resmi törenlerinde de görev yapıyor. Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarının başında gelen Bursa Kız Lisesi yöneticileri, eğitimin yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerin de öğrencilerin gelişmesine önemli katkıda bulunacağına inanıyoruz.

1949/1950 Eğitim-öğretim yılından itibaren Şinasi ONURKAN, Hayriye ADANUR, Melahat ÇAKIR, Hasan AKTÜRK, Sadettin PİRCİOĞLU  ve Zafer  AĞAOĞLU (vekaleten) görev yapan okul müdürlerindendir.

2005-2006 Eğitim yılında Anadolu lisesine dönüştürülen okulda yaklaşık 1000 öğrenci Karma eğitim görmektedir.

imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #23 : 27 Temmuz 2008, 13:09:23 »

nuri nihat aslanoba anadolu lisesi

2008 oks ile öğrenci almaya  başlıyacaktır...eriklide bulunan okulu eriklili iş adamı nuri nihat aslanoba yaptırmıştır...
imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #24 : 27 Temmuz 2008, 17:53:35 »

orhaneli türkan sait yılmaz anadolu lisesi

1993–1994 Eğitim Öğretim yılında Orhaneli'li iş adamı Sait Yılmaz’ın bina sözü üzerine Ahmet Necati Yılmaz Meslek Lisesinde 72 öğrenci kontenjanı ile Ahmet Necati Yılmaz Meslek Lisesi müdürü Mustafa ZEYREK’in kurucu Müdürlüğünde öğretime açıldı.
             Aynı yıl içerisinde Orhaneli’nin kuzeyinde Kurudere mevkiinde yaklaşık 15.000 metre kare arsa üzerine 16 derslikli 3 kat olarak inşaat çalışmaları başladı. 2 Yıl Meslek lisesinde 1 yılda Orhaneli Lisesi eski binasında öğretimine devam etti. Orhaneli İmam-Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Necdet SARAÇ 03 Temmuz 1995 tarihinde vekaleten 28 Haziran 1996 tarihinden itibaren ise asaleten okul müdürlüğüne atandı. Okulumuz 1996–1997 Öğretim yılında inşaatı biten binaya taşınarak; 1 Kasım 1996 tarihinde dönemin Milli Savunma Bakanı Turhan TAYAN tarafından açılışı yapıldı.1999 Yılında meydana gelen Marmara depremi sonrasında yapılan kontrollerde kullanılamaz raporu verilen binanın yıkım kararı verildi. Okulumuz 1999–2000 Eğitim Öğretim yılı başında (22 Eylül 1999) İmam-Hatip Lisesinin bir bloğuna taşındı. Aynı yıl eski bina yıkılarak şu an kullanılan binanın yapımına başlandı. 2003–2004 Eğitim Öğretim yılından itibaren (01 Ağustos 2003) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zemin artı 3 kat olarak yaptırılan yeni binasında 90 öğrenci kontenjanı ile öğretimine devam etmektedir.Okulumuzun kadrolu ilk personeli İbrahim SARI (Yardımcı Hizmetler Unvanı ile - 11 Ocak 1994).Kadrolu ilk öğretmeni Oktay TÜFEKÇİ’ dir. (Resim-iş Öğretmeni Unvanı ile - 15 Eylül 1994). Oktay TÜFEKÇİ 10 Temmuz 1995 Tarihinde okulumuz müdür yardımcılığına asaleten atanmış, İbrahim SARI ise 17 KASIM 2005 Tarihinde asaleten okulumuz memurluğuna başlamıştır. Her iki personelimiz de halen bu görevlerini sürdürmektedir.

imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #25 : 28 Temmuz 2008, 14:45:15 »

bursa ali osman sönmez fen lisesi

Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesinin bugün kapladığı alan 8dönümlük bir alana sahiptir. Bu alan 1966 yılında Demirtaş Nahiyesi Belediye Başkanı Halil İBO� nun başkanı olduğu � Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği � tarafından satın alınmış ve bu yerde 9 sınıflık bir Ortaokul yapılmıştır. Bu ortaokulu yine Demirtaş Belediyesinin girişimleri sonucu Bursa�nın tanınmış İşadamlarından Ali Osman Sönmez tarafından yaptırılmıştır.

1966yılında satın alınan ve bir kısmı Ortaokul yaptırılan alan büyük bir kısmı 1988 tarihine kadar boş kalmıştır. 1988yılında burada bir Lise yaptırılma gündeme gelmiş ve Demirtaş Belediyesinin girişimleri ile Lise yapımını gene İşadamı Ali Osman Sönmez üslenmiştir. Lise binası bir yıl içerisinde tamamlanmış 1989 yılında açılışı Milli Eğitim Bakanlarımızdan Hasan Celal GÜZEL , Bursa Valisi Erdoğan ŞAHİNOĞLU ve Bursa Milli Eğitim Müdürü Necmi YANICIOĞLU açmış ve bu okulun Fen Lisesi olarak hizmet vermesi kararlaştırılmıştır. Okulun yönetici kadrosuna Müdür olarak Bursa Kız Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Muzaffer KAMADAN Müdür Başyardımcısı olarak ta Bursa Erkek Lisesi Fizik öğretmeni Hakkı ALTUN atanmıştır. Değişik branşlarda öğretmen kadrosunda atamalar yapılarak 1989 yılında Bursa Ali Osman Sönmez Fen Lisesi 96 öğrencisi ile Eğitim veöğretim vermeye başlamıştır.

Okulun Pansiyon binası 1990 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Ayraca daha önce yaptırılan ve Okul bahçesi içerisinde bulunan Ortaokul 1998 yılında İlköğretim Genel Müdürlüğünce Fen Lisesine devredilmiştir. Yine okulun 700 m ilerisinde Avdancık Köyü yol ayrımında bulunan ve Osmangazi Belediyesine ait olan 8 dönümlük arsa Okul Koruma Derneği tarafından satın alınmıştır.

Okulun açılış tarihi olan 1989yılında 18/07/1992 yılına kadar Muzaffer KAMADAN Müdürlük görevinde bulunmuş bu tarihte emekliye ayrılmıştır. 09/11/1992 tarihinden itibaren de Okul Müdürlüğü görevini Müdür Başyardımcısı Hakkı ALTUN devralmış olup halen görevini sürdürmektedir

imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #26 : 28 Temmuz 2008, 14:51:14 »

milli piyango anadolu lisesi

1991 – 1992 Eğitim – Öğretim yılında Nilüfer Çıraklık Eğitim Merkezi binasının bir bölümünde 72 öğrenci ile 2 sınıf olarak  “ Nilüfer Anadolu Lisesi “ adı altında eğitim - öğretime başlamıştır.

1992 – 1993 Eğitim – Öğretim yılında okulumuz 3 sınıf olarak Nilüfer Fatih Lisesine taşınmıştır.

1993 – 1994’ de ise, halen eğitim - öğretim verdiğimiz ve Milli Piyango İdaresi tarafından yaptırılan şu anki binaya taşınmış ve “ Nilüfer Milli Piyango Anadolu Lisesi” adını almıştır.

1994 – 1995’ de okulumuzun bir katında, şimdiki Gazi Anadolu Lisesi eğitim - öğretim vermiş, 1 yıl sonra ayrılmıştır.

2000 – 2001 Eğitim – Öğretim yılı itibari ile okulumuzda 888 öğrenci okumakta ve 4’ü idareci olmak üzere 51 öğretmen görev yapmaktadır.
imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #27 : 28 Temmuz 2008, 14:52:33 »

şükrü şankaya anadolu lisesi

1993 yılı sonunda yapılan Anadolu Lisesi sınavlarında Türkiye genelinin çok üzerinde puan almalarına rağmen Bursa merkezde mevcut bulunan Anadolu Liselerine giremeyen öğrencilerin velileri bir araya gelerek yeni bir Anadolu  Lisesinin açılmasının girişimini başlatmışlardır.Çünkü çocuklarıyla beraber büyük bir emek sarfetmişlerdi;haklı olarak çok yüksek puanlar alan çocukları da onlara göre Anadolu Lisesine girmeyi hak etmişti.Bu sebeple yeni bir Anadolu Lisesinin açılması girişimini başlatan bir grup öğrenci velisi,Bursa�nın tanınmış iş adamlarından Sayın Şükrü ŞANKAYA�dan okul binasının yapımı konusunda olumlu bir cevap aldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığına müracat etmişlerdir.
Zamanın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nihat MENTEŞE , Sayın Şükrü Şankaya�nın  sözü üzerine yeni bir Anadolu Lisesi açılmasına izin vermiştir.Böylece Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 21/10/1993 gün ve 19148 Sayılı onayı ile 03/11/1993 günü 72 kişilik öğrenci kontenjanıyla okulumuz,Doğanevler İlköğretim Okulu binasında geçici olarak resmen açılmıştır.
Okulumuz önce 4.Murat Anadolu Lisesi adıyla açılmış;fakat daha sonra 02/11/1993/8 sayılı kararla adı 2.Murat Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.
Okulumuz o zamanki ilk Koruma Derneği üyeleri(yönetim kurulu üyeleri)okul binasının yapımı için hemen uygun bir arsa arayışına başlamışlardır.Belirli bir arayıştan sonra daha önce 5 köye hizmet veren;fakat o günlerde kendi kaderine terkedilmiş bulunan eski arsayla ilgili gerekli resmi işlemler yapıldıktan sonra 26/10/1994 tarihinde zamanın Devlet Bakanı Sayın Ali Şevki EREK�in katılmasıyla Sayın Şükrü Şankaya�nın yapımını üstlendiği okul binasının temelini törenle atmışlardır.
Sayın Şükrü ŞANKAYA,takdire şayan çalışması ve özverisiyle okul binamızı ,bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlamış ve 30/10/1995 tarihinde devam ettiği Doğanevler İlköğretim Okulundan kendi binasına taşınmıştır.
Sayın Şükrü Şankaya tarafından  fiziki olarak iç ve dış özellikleriyle mükemmel bir bina olarak yaptırılan okulumuzun açılışı ,dönemin Cumhur Başkanı Sayın Süleyman DEMİREL�in teşrifleriyle 28/10/1996 tarihinde yapılmıştır.
Okulumuz 1999/2000 Eğitim ve Öğretim yılının sonunda ilk mezunlarını vermiştir.
1999/2000 Öğretim yılı sonundaki ÖSYS okul başarımız %78 ,2000/2001 Öğretim yılı sonundaki başarımız %74 ,2001/2002 Öğretim yılı sonundaki başarımız %66 ,2002/2003 Öğretim yılı sonundaki başarımız %60.1 ,2003/2004 Öğretim yılı sonundaki başarımız %64.6
2004/2005 Öğretim yılı sonundaki başarımız %81.2 ,2005/2006 Öğretim yılı sonundaki başarımız %79.71 olmuştur. Bu başarılarımızı yeterli bulmuyoruz. Gelecek Eğitim ve Öğretim yıllarında başarı çıtasını daha yükseklere çıkartmak için büyük bir uyum ve istekle çalışıyoruz.
imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #28 : 28 Temmuz 2008, 14:54:48 »

inegöl anadolu lisesi

1932 yılında İnegöl halkının elbirliğiyle kurulmuş, 1966 yılında ana binası tamamlanarak İnegöl Lisesi adını almıştır. 1969 yılında ilk mezunlarını veren okulumuz, 2005 yılına kadar İnegöl’ün tek lisesi olarak hizmet vermiştir. İnegöl’de yaşayan her 3 kişiden 2 si okulumuzda eğitim görmüş olup binlerce mezun vermişiz. Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde akademik, ticari ve sosyal kariyeri olan yüzlerce insan yetiştirmenin ve böyle bir maziye sahip olmanın gururunu paylaşıyoruz. 2005 - 2006 Eğitim öğretim yılında okulumuz Bursa’da Anadolu lisesine dönüştürülen 8 Şanslı Okuldan biri olmuş, OKS sınavını kazanarak okulumuza yerleşen 180 öğrenci 315 Süper lise öğrencisi ile birlikte İlk yılını tamamlamıştır. İnegöl Anadolu Lisesi, halen bünyemizde bulunan Yabancı Dil Ağırlıklı Lise de dahil olmak üzere 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 38 öğretmen 23 derslik, 1 bilgisayar, 1 fen laboratuarı, 1 kütüphane, 1 müzik sınıfı, 1 resim atölyesi, spor odası ile birlikte eğitim öğretime devam etmektedir. İnegölün en eski lisesi olan İnegöl Lisesinin tüm mezunlarına arşiv sair hizmetleri vermeye devam etmekte, İnegöl'de ve Türkiye'de saygın bir okul olma hedefine tüm çalışanları, öğrencileri ve mezunları ile birlikte yürümektedir…
imkbanadolu17
Acemi
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Ankara Üniversitesi

ahmetcet17@hotmail.com
WWW E-Posta
« Yanıtla #29 : 28 Temmuz 2008, 14:56:42 »

turgut alp anadolu lisesi

1989–1990 Öğretim Yılında 72 Öğrenci ile KAŞIKÇIOĞLU İlk Okulunda Öğretime başlandı.1990–1991 Öğretim Yılında SİNANBEY ORTAOKULU`NDA 1991–1992 Öğretim Yılında HACER-SALİH YILDIZ ORTAOKULU 1994–1995 Öğretim Yılında İnegöl Lisesi Eski binasında Öğretime devam etti.1997–1998 Öğretim Yılı başında kendi binasına taşınmıştır
B-İSİM VERİLİŞİ : İNEGÖL ANADOLU LİSESİ Olarak açılan okula Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 09.10.1989 tarih Ve 230 /BÖÖİŞ/FEN–89/23566 Sayılı yazıları ile Okulun adı TURGUTALP ANADOLU LİSESİ olarak değiştirilmiştir. Turgutalp Osmangazi’nin Komutanlarından olup, Mayıs 1298`de İnegöl’ü Rumlardan kurtaran komutandır. Türbesi CERRAH Kasabası TURGUTALP (GENCE) Köyündedir. Her yıl Mayıs ayının son Pazar günü Türbesi Okulumuzca ziyaret edilmektedir.
C-EĞİTİM ŞEKLİ : Yabancı Dil ile normal eğitim yapan gündüzlü karma bir Okuldur
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

| Site Map | Site Map2 | Site Map3 | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss |
Clicky Web Analytics

Oto Döşeme Yolcu Koltuğu Oto Dizayn